Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο
Κεντρική
Η ΟΣΦΕ
Μέλη ΟΣΦΕ
IsCoPhar
Επικοινωνία
  
Δικτυακός Τόπος της ΟΣΦΕ > IsCoPhar > Σχετικά με την ΟΣΦΕ  

Σχετικά με την ΟΣΦΕ

Η ΟΣΦΕ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ) ιδρύθηκε το 1988, στο πρώτο Συνέδριο των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η δημιουργία της προέκυψε, από την ανάγκη ενιαίας έκφρασης των συνεταιρισμών της χώρας, απέναντι στην πολιτική εξουσία & το ιδιωτικό φαρμακεμπόριο.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, κατόρθωσε να γίνει το κέντρο καθορισμού της στρατηγικής των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών - των μοναδικών επιχειρήσεων με αμιγή ιδιοκτησία απο κεφάλαια φαρμακοποιών - με στόχο την στήριξη & ανάπτυξη του ελληνικού φαρμακείου.

Σήμερα έχει στη δύναμη της, το σύνολο των ΣΥ.ΦΑ., που διαθέτουν 45 κέντρα διανομής, απ΄ άκρου εις άκρον της χώρας μας, και εξυπηρετούν με πολλαπλές παραδόσεις ημερησίως 5.500 φαρμακεία! Ο συνολικός κύκλος εργασιών των μονάδων μας το 2009, προβλέπεται στα 2.500 εκ. ΕΥΡΩ, απασχολούν 1.500 συνεργάτες & διαθέτουν ένα στόλο 260 φορτηγών & 150 μοτοποδηλάτων, για την πλήρη & άμεση εξυπηρέτηση του φαρμακείου!

Αυτή η δραστηριότητα μας οδήγησε να ελέγχουμε το 50%, των διακινουμένων εντός της Ελλάδας, φαρμακευτικών προϊόντων της Ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς!

Η ΟΣΦΕ με σεμινάρια, ημερίδες, κεντρικές συμφωνίες και πολιτικές & νομικές παρεμβάσεις, προσπαθεί να διατηρεί ενήμερους των εξελίξεων τους φαρμακοποιούς - μετόχους, μέλη των Δ.Σ. & στελέχη - συνεργάτες, ώστε να είναι οι μονάδες μας στους ρυθμούς της Αγοράς!

Στο επίπεδο της Ελληνικής αγοράς σχεδίασε & ίδρυσε την ΠΑΝΣΥΦΑ ΑΕΕ, εταιρεία που ανήκει 100% στους ΣΥ.ΦΑ., & αναπτύσσει δραστηριότητα στο χώρο των μη φαρμακευτικών προϊόντων φαρμακείου, με κεντρικές συμφωνίες διανομής αλλά & ανάπτυξη προϊόντων " δικής μας ετικέτας ".

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αγοράς, του ενιαίου νομίσματος, ίδρυσε μαζί με τους ΣΥ.ΦΑ. των χωρών Ισπανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Γαλλίας & Τουρκίας την SECOF S.A. με έδρα την Μαδρίτη, ώστε στρατηγικά να εκφράζεται σε πανευρωπαϊκό πλαίσιο.
Αποτέλεσμα άμεσο, η συμμετοχή της SECOF στην Εκτελεστική Γραμματεία του GIRP ( Ένωση Ευρωπαίων Χονδρεμπόρων ) & η μελέτη ανάπτυξης υπηρεσιών στο φαρμακείο & τη βιομηχανία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!

Το 2003 η ΟΣΦΕ, ανέπτυξε μία νέα υπηρεσία "εργαλείο" για τους συνεργάτες μας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, αξιόπιστο, ευέλικτο & προσαρμόσιμο στις ανάγκες τους, τo "I.S.Co.Phar" (Information System of Cooperatives Pharmacists) ικανό να τους ενημερώνει έγκαιρα & έγκυρα, με on - line σύνδεση, για την κίνηση των προϊόντων τους και των ανταγωνιστικών τους στο σύνολο των 5.500 φαρμακείων, που οι ΣΥΦΑ εξυπηρετούν καθημερινά.

Τα σχέδιά της βέβαια δεν σταματούν εδώ, ήδη αναπτύσσει ένα εικονικό δίκτυο φαρμακείων- Green Pharmacy όπως επίσης ετοιμάζει και την είσοδό της στα 3PL με την εταιρία Logiscoop.

 

Η ΟΣΦΕ με τη συνδρομή των ΣΥ.ΦΑ. μελών της, αποδεικνύει καθημερινά ότι :
"ΟΣΦΕ Η τέχνη της Διανομής !"

 

Τελευταία τροποποίηση στις 9/11/2009 2:46 μμ  από τον Λογαριασμός συστήματος 
Αναζήτηση